SKRUMPENS VERDEN

Skrumpens Verden

 

Skrumpen landede på Jorden i 1952. Den var ved et uheld blevet slynget væk fra sin planet Snuq, som ligger langt væk fra Jorden ved stjerneklyngen Pleiaderne. Den bryder ikke om Jorden, som den synes er grå og grim. Den vil have at verden skal være Farvet & Stribet. Den landede som et stjerneskud der flængede himlen, og lige i det øjeblik blev drengen Gustav født.

Da Skrumpen af natur er meget doven udvalgte den Gustav til at gøre det besværlige arbejde med at lave verden om. Det er der kommet en masse problemer ud af, da Gustav hellere vil være et geni end en maler. Og så finder de i øvrigt ud af, at det med at male verden farvet og stribet, er en opgave som vil tage mange tusinde år. Det er jo ikke nemt. Bogserien om Skrumpen handler om hvordan Gustav og hans efterkommere, sammen med Skrumpen, får forandret verden på en overraskende måde.

 

Skrumpen er dannet ved en sammensmeltning af forskellige væsener på planeten Snuq. Det kan man læse om i ”Rejsen til Snuq”. Skrumpen er en meget sammensat karakter, den ser sød og nuttet ud, men er et ufatteligt egoistisk væsen, som kun forfølger sine egne behov uden hensyntagen til nogen, specielt ikke Gustav.

 

Og så er der det der mystiske Planetøje. Hvad er der med det?...

Skrumpen bor på loftet i Gustavs hjem hvor den har fundet en gammel hullet lænestol. Der sidder den og ryger indædt på sine sure cigarer.

 

Vi ved, at det ikke er godt med de der cigarer, men hvad skal vi gøre, da historien blev skrevet i begyndelsen af 1980’erne måtte umulige rumvæsener godt ryge. Det må de sikkert ikke mere, men det eneste der trøster os er at Skrumpen jo ikke er nogen rollemodel. Hvem drømmer om at være en sur rød- og lillestribet kugle på hjul? Ingen.